Hoe je een mancave kelder inricht!

Als man heb je behoefte aan je eigen ruimte waar je tot rust kunt komen en je eigen ding kunt doen. Tegenwoordig kiezen veel mannen ervoor om een zogenaamde mancave in te richten. En dat hoeft niet per se een slaapkamer of de woonkamer te zijn. Ook de kelder is een goede plaats om een echte mannenruimte van te maken!

Natuurlijk wil je dan wel dat je deze ruimte goed kunt inrichten als mancave. Waar je precies op moet letten en hoe je het best te werk gaat, lees je hier!

Zo richt je een prachtige mancave kelder in

Een mancave is kortweg een ruimte die erop gericht is entertainment voor mannen te bieden. Dit komt in alle mogelijke vormen: van televisieprogramma's tot een biljarttafel, posters en meer. Ook de kelder is een geschikte ruimte voor het opzetten van een mancave, maar dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden:

1. Een goede ventilatie en verlichting

Eerst en vooral is het belangrijk dat de kelder goed geventileerd is. Op die manier blijft het binnenklimaat aangenaam én gezond, waardoor je veel langer in de mancave kunt vertoeven. Daarbij is natuurlijk ook verlichting belangrijk. Ga voor een kwalitatief ventilatiesysteem en verlichting die je eventueel kunt dimmen. Op die manier pas je de atmosfeer in de mancave aan naar je eigen voorkeur!

2. Een échte mancave inrichting

Nu de technische kant van de zaak duidelijk is, is het natuurlijk ook belangrijk dat je je mancave op de juiste manier inricht. En dan gaat het vooral om de technologische faciliteiten, zoals bijvoorbeeld televisie, eventuele game-console en andere. Het is een goed idee om gebruik te maken van een kwalitatieve geluidsinstallatie, waarmee je je nog méér in films of games kunt onderdompelen. Zorg er dan wel voor dat de kelder goed is geïsoleerd, zodat andere inwonenden er geen last hebben!

3. De afwerking van een mancave kelder

Ten slotte is het ook een goed idee om de juiste vormen van decoratie in je mancave te installeren. Denk maar aan leuke gadgets voor op je bureau of salontafel, of bijvoorbeeld posters van je favoriete films. Ook kan je je focussen op één bepaald thema, met vaste kleuren of een specifiek onderwerp. Op die manier is de mancave inrichting helemaal compleet - en kan je er natuurlijk ook nog meer van genieten, alleen of met vrienden!

Vertrouw op een interieurbedrijf voor het inrichten van je eigen mancave kelder

Heb je het gevoel dat je nog meer zou kunnen doen om je mancave in te richten? Het is goed mogelijk om alles zelf te doen, maar dankzij de hulp van een professional bereik je hoe dan ook een mooier én kwalitatieve resultaat. Een professioneel interieurbedrijf kan je helpen om het beste uit je mancave te halen. Zowel op het vlak van technologie als isolatie, maatwerk, voorzieningen en uitstraling.

Wil je meer info over de mogelijkheden bij Mick? Neem contact op voor meer advies, en vraag vrijblijvend een offerte aan!