Mannelijk interieur

Wat is een mannelijk interieur en hoe realiseer je dit?

Wanneer je denkt aan een mannelijk interieur, komen er al gauw negatieve associaties naar voren als: een rommelig interieur, mancave of een interieur dat gezelligheid mist. Waar het over het algemeen waar is dat vrouwen de overhand hebben in de interieur bepaling, betekent het niet dat een interieur met een mannelijke tint minderwaardig is. In dit artikel lees je alles over dit stoere interieur en hoe je dit zelf kunt realiseren.

Strak en ordelijk

Waar een vrouwelijk interieur zich voornamelijk richt op gezelligheid en een knus gevoel, is een mannelijke versie een stuk praktischer en strakker. Meubels en accessoires in een mannelijk huis hebben altijd een functie en het motto ‘less is more’ gaat ook zeker op. Wil je een mannelijk en strak interieur? Focus je dan op de effectiviteit en doelmatigheid van jouw interieur. De truttigheid van krullende pootjes van een meubels of printjes op een kast zul je niet vaak tegenkomen in een mannelijk huis. Kies voor strakke meubels en accessoires.

Stoere kleuren

Een interieur dat mannelijke moet uitstralen is per definitie een stoer interieur. Dit komt vooral door de kleurkeuze in de woning. Wil je een stoere ruimte creëren? Kies dan ook voor stoere kleuren. Zeg vaarwel tegen lichte of pasteltinten en kies voor harde kleuren. Bruin, antraciet, grijs en donkerblauw zijn perfecte kleuren voor een stoere uitstraling in huis. Om te voorkomen dat de ruimte te donker wordt, is het belangrijk om deze donkere mannelijke kleuren goed te verdelen. Kies bijvoorbeeld of voor een donkere vloer of een donkere muur, maar niet allebei.

Ruwe en ruige materialen

Tierelantijntjes en andere poespas is niet nodig bij een stoer interieur. Straal de mannelijkheid uit door te kiezen voor ruwe en ruige materialen. Kies voor echt en zwaar hout voor een kast of doe mee met de industriële trend en kies voor industriële materialen. Metaal en koper geven net die stoere kick aan een woning en pimpen jouw kamer helemaal op. Zo heb je een stijlvolle, unieke en toch mannelijke sfeer in jouw woning.

Met bovenstaande informatie heb je een globaal idee van een mannelijk interieur en weet je goed hoe je dit ook zelf thuis kunt realiseren. Wil je meer mannelijkheid is huis of woon je op jezelf en ben je klaar met alle poespas en wil je een eigen interieur? Kies dan voor strakke doelmatigheid van de meubels, kies voor ruwe en ruige materialen en vermijd lichte kleurtjes in huis en ga voor donkere mannelijke kleuren. Zo kun je moeiteloos de een mannelijk interieur realiseren.

Wil jij interieuradvies? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!