Hoe zorg je voor een mannelijke inrichting?

Je woning op de juiste manier inrichten is van essentieel belang voor een goede atmosfeer en indruk. Iedereen heeft andere voorkeuren op het vlak van design, kleuren enzovoort, en dat maakt een persoonlijke aanpak dan ook belangrijk.

Wil je je woning een mannelijke indruk geven en een extra mannelijke inrichting creëren? Dan heb je geluk. Tegenwoordig bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden om je interieur een mannelijke toets te geven. Wat die mogelijkheden zijn, lees je hier!

Een mannelijke inrichting creëren, hoe doe je dat?

Wat is dat nu eigenlijk precies, een mannelijke inrichting? Op zich is het een vage term, maar er zijn wel degelijk heel wat typische kenmerken. Als je je interieur mannelijker wilt maken, haal dan inspiratie uit de volgende tips!

1. Donkere en sobere kleuren

Niets schreeuwt mannelijk zo duidelijk als sobere, donkerdere kleuren. Wil dat zeggen dat je woning er als een begraafplaats uit moet zien? Natuurlijk niet! Het wil wel zeggen dat je met donkere aardekleuren, zoals bruin, zwart of grijs, een extra mannelijke ondertoon aan je woning kunt geven!

2. Strakke designs en meubilair

Daarbij zijn ook strakke meubelstukken met een niet al te opvallend design perfect als uitbreiding van een mannelijk interieur. Het interieur van een man verschilt van dat van een vrouw op verschillende vlakken. Doorgaans zal een vrouwelijk, eerder huiselijk interieur wat meer variatie vertonen op het vlak van meubilair, en dan vooral qua kleuren. Bij een mannelijk interieur zijn strak meubilair en niet al te complexe designs een aanrader.

3. De juiste decoratie is ook belangrijk

Diezelfde richtlijn geldt voor de decoratie die je in je woning plaatst. Van kadertjes tot verlichting, schilderijen en meer, dergelijke zaken kunnen wel degelijk in een mannelijk interieur. Het is echter belangrijk dat je het niet te ver drijft, en de perfecte balans vindt tussen eenvoud en gezelligheid. Veel mannelijk ingerichte woning kiezen liever voor enkele stukken decoratie, in plaats van een kleurrijk kadertje of versierinkje op elke tafel!

4. Vergeet de goede verlichting niet!

Als je je interieur mannelijker wilt maken, dan is het belangrijk dat je de juiste soort verlichting kiest. Hiervoor moet je natuurlijk afgaan op je eigen persoonlijke voorkeur, maar enkele goede tips kunnen je toch op weg helpen. Ga voor verlichting die niet al te veel opvalt, maar iets strakker of robuuster oogt. Sierlijke lampjes met stoffen bekleding horen niet bepaald in een interieur man thuis, tenzij dat natuurlijk echt je ding is. Moderne lampen met een strak onopvallend design zijn misschien wel de beste keuze!

5. Mannen gadgets als afwerking

Ten slotte is het een goed idee om je interieur man af te werken met de juiste soort gadgets en accessoires. Bepaalde zaken horen niet thuis in een gewone inrichting, maar passen perfect in een interieur als man. Wat dacht je van een hyperdeluxe DVD-speler, of een biljarttafel waar je met je vrienden tijdens het weekend op speelt? Misschien wil je wel een ingebouwde kast waar al je favoriete films in gesorteerd staan? Meer dan genoeg mogelijkheden!

Wil je graag meer info over mogelijke inrichtingen voor een mannen woning? Neem dan contact op voor advies en begeleiding!