Richt je slaapkamer extra mannelijk in!

Elke ruimte in je woning heeft zijn eigen unieke karakter, dat is zeker. Er zijn verschillende manieren om ook je slaapkamer een typische, gezellige look te geven. Maar hoe kan je je slaapkamer nu extra mannelijk maken, en wat heb je daarvoor nodig? Het antwoord op deze vragen vind je hier!

Hoe richt je je slaapkamer mannelijk in?

De slaapkamer wordt vaak gezien als een louter functionele ruimte, waar je naar bed gaat en weer opstaat. Wil je het interieur van je woning als geheel een niveau hoger tillen, dan is het echter een goed idee om ook deze ruimte op de juiste manier in te richten.

Wat kan je nu zoal doen om de slaapkamer mannelijker te maken? Hier vind je enkele goede ideeën en tips voor een stijlvolle slaapkamer als man!

1. Een groot, modern bed als basis

Als man houd je er ongetwijfeld van om extra lang te slapen en op een luie zondag in bed te blijven liggen. Hoewel je daar natuurlijk geen gewoonte van moet maken, is het leuk om te weten dat het kan. Hiervoor heb je natuurlijk wel een comfortabel en kwalitatief bed nodig, dat voldoende ruimte biedt. Ga voor een king size bed in je slaapkamer, eventueel met een extra strak design en bijbehorend nachtkastje. Op die manier oogt je slaapkamer meteen een stuk strakker en stoerder!

2. Een dressing voor klassevolle mannen

Vind je het leuk om al je kleren, van kostuums tot zondagskledij, mooi gepresenteerd te zien? Dan is een brede dressing, eventueel ingebouwd, een goed idee. Een dergelijke kast geeft je méér dan voldoende ruimte voor al je kledingstukken. Daarbij oogt zo'n dressing van buiten natuurlijk erg stoer en strak. Precies wat je nodig hebt om je slaapkamer een mannelijke look te geven, en deze toch functioneel in te richten!

3. Ga voor kunst en decoratie, maar niet te veel

Bij de inrichting van het interieur van een slaapkamer is het natuurlijk ook van belang dat je de juiste decoratie kiest. Voor een slaapkamer man geldt: ga er niet te ver in! Het interieur slaapkamer is er vooral op gericht om functioneel en eenvoudig te zijn. Een overmaat aan sierlijke decoratie en prulletjes zal alleen maar zorgen voor meer chaos en onrust in een ruimte waar je juist moet kunnen ontspannen. Ga voor één enkel schilderij aan de muur, een paar plantjes voor een gezellige indruk,... meer hoeft het niet te zijn!

4. Speel met de verlichting in je slaapkamer

Ten slotte loont het de moeite om ook de verlichting van je slaapkamer man onder de loep te nemen. Elk interieur slaapkamer is anders, maar het is altijd belangrijk dat je kiest voor lampen die je kunt dimmen. Op die manier creëer je in deze ruimte een gezellige atmosfeer, waardoor je veel gemakkelijker tot rust komt. Of je nu kiest voor moderne LED lampen aan een hanger of spots in het plafond, kies voor verlichting van kwaliteit én met dimfunctie!

Wil je graag meer halen uit je slaapkamer man? Neem contact op voor meer info of als je een personal shopper nodig hebt!